Beyaz Bolero

30 Ekim 2008 Perşembe zaman: 15:07 Gönderen ülkü Etiketler:


Bu boleroyu siparis üzerine ördüm. Biliyorum cok sade oldu ama öyle istenmisti. Bana kalsa cicekler falan yapacaktim :)

Nasil yaptigima gelince:
Bu ölcüler 4-5 yasa göre. 4 No sise 80 ilmek attim. 7 sira 1 ters 1 düz seklinde lastik ördüm. Yaklasik 8 cm kadar ön yüzü düz arka ters ördüm. Sonra arka yüzünden her iki sirada bir kenarlardan 1er ilmek artirdim, toplam 3+3=6 ilmek artacak. Kollar icinde 50ser ilmek artirdim. Yaklasik 10 cm ördükten sonra yaka icin ortadan 30 ilmek kestim. Kenarlari ayri ayri ördüm. Yakadan sonra 5 cm ördüm ve her 4 sirada bir 1 ilmek artirdim V yaka icin. Bu arada kolu yakadan itibaren 12 cm ördükten sonra kestim. Önler toplam 35 ilmek olduktan sonra 7 sira lastik örüp bitirdim. Kol agizlarini ve yakayi yine 1 ters 1 düz seklinde 7 sira ördükten sonra kestim. Kollarinin altini diktim ve bitti.

2 Comments

Trenli süveter

zaman: 14:59 Gönderen ülkü Etiketler:


Yine Altin Örgüdeki arkadaslarla beraber ördügümüz bir süveter. Asil örnekte kaplumbaga motifi vardi ama ben tren yaptim. Arkadasim Steffi'nin ogluna dogumgününde hediye ettim. Iyi günlerde giysin. Yapilisi burada. Istek üzerine trenin sablonunu da ekliyorum.

5 Comments

Iste size cok cici bir bebek yelegi. Altin örgüdeki arkadaslarla birlikte ördük. Aslinda örmesi cok zevkli, tabi robasini oturttuktan sonra. Cünkü roba kismi cok ugrastirdi, 3 defa söktüm. En sonunda böyle oldu.



Ee patiksiz olmazdi ama dimi :)) Daha öncede örmüstüm bu patiklerden ama bu daha bi süslü oldu, ben sahsen cok begendim :))



Yapmak isteyen arkadaslara sayilariyla birlikte yardimci olurum. Mesaj yazmaniz yeterli.

17 Comments